Sníh je tady! Afrika čeká na své sněhuláky

Tak jako mnoho jiných škol, také AGEL Střední zdravotnická škola se zapojí do charitativní akce "Sněhuláci pro Afriku", jehož cílem je pomoci dětem v Africe dostat se ke vzdělání.

Cílem této jednorázové akce v celorepublikovém rozsahu, kterou bychom v závislosti na sněhových podmínkách rádi uskutečnili v pátek, 9. 2., je postavit co nejvíce sněhuláků, přičemž forma pomoci organizaci Kola pro Afriku spočívá v tom, že se bude vybírat startovné za každého sněhuláka ve výši 50 Kč. Takže si nezapoměňte vzít rukavice a připravte se, že v pátek budeme dělat dobré skutky a ještě u toho bude zábava.

Akce je ojedinělá a nic podobného se zde ještě neuskutečnilo. Společnost Kola pro Afriku, o níž si bližší informace můžete přečíst na www.kolaproafriku.cz , shromažďuje v naší republice starší a nepotřebná kola od různých dárců. Těch se podařilo nasbírat již kolem 50 000. Tato kola jsou opravována a měla by se dostat dětem do Afriky, pro něž je to mnohdy jediný způsob, jak se dostat do školy. Bez tohoto dopravního prostředku mnohakilometrové vzdálenosti, které je do školy dělí, nejsou schopny překonat. Námi již nepoužívaná kola tak v Africe mohou vykonat velkou službu. Projekt Sněhuláci pro Afriku by měl pomoci vydělat peníze na přepravu dalších kol do Afriky (cca 8000 kol už tam tato společnost přepravila).

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz