AGEL Střední zdravotnická škola se poprvé představila veřejnosti

I když se AGEL Střední zdravotnická škola připravuje otevřít své brány prvním studentům až v příštím roce, už nyní probíhají intenzivní práce v prostorách školy a nezahálí ani sami pracovníci, kteří novou zdravotnickou školu prezentovali na výstavě Středoškolák, vysokoškolák, která proběhla 2.-3.12. na Výstavišti v Ostravě. Na stánku se během dvou dnů vystřídalo několik stovek studentů a potenciálních zájemců o studium a rozhodně se zde nenudili. Naše sestřičky si pro ně přichystaly úkoly, které musí každý zdravotník zvládnout levou zadní. Studenti měli možnost vyzkoušet si odběr krve, správnou dezinfekci rukou a k dispozici bylo také měření tlaku či stanovení procenta tělesného tuku.

Pro všechny, kdo se zajímají o studium a následnou práci ve zdravotnictví, se nově vznikající střední zdravotnická škola rozhodla uspořádat dny otevřených dveří a představit obory, na které bude možné se pro studijní rok 2017/2018 přihlásit. Dny otevřených dveří se uskuteční ve dnech 10. a 19. ledna vždy od 13.00 do 18.00 hodin. „Zájemci o studium budou mít možnost prohlédnout si prostory školy, pohovořit si s ředitelem školy, seznámit se s obory a jejich učebními plány a zeptat se na vše, co je ohledně studia na škole zajímá,“ dodává budoucí ředitel školy Ing. Bc. Vladimír Janus s tím, že budova AGEL Střední zdravotnické školy se nachází na adrese Antošovická 107 v ostravské části Koblov.

„Naše střední škola vznikla na základě stálého a prohlubujícího se nedostatku zdravotnického personálu v České republice. Má za cíl podílet se na výchově budoucího zdravotnického personálu s dopadem na jeho stabilizaci,“ říká ředitel školy s tím, že celková kapacita školy bude maximálně 250 studentů, kteří mohou studovat ve třech denních čtyřletých oborech - zdravotnický asistent, zdravotnické lyceum a laboratorní asistent – a dálkově lze studovat pětiletý obor zdravotnický asistent. Všechny studijní obory budou zakončeny maturitní zkouškou.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz