Na 180 minut středoškolákem

Co obnáší být středoškolákem a jaké znalosti a dovednosti jsou k tomu potřeba, to si dnes vyzkoušelo na 70 žáků 8. tříd tří základních škol. Na celé dopoledne se totiž stali hosty AGEL Střední zdravotnické školy. Studenti této zdravotnické školy si pro ně spolu s učiteli připravili osm disciplín, které postupně procházeli.

V devět hodin zahájila zástupkyně ředitele Mgr. Alžběta Panáková zábavně-vzdělávací program pro slezskoostravské základní školy, které přijaly pozvání a s žáky osmých tříd dorazily do Ostravy- Koblova.

Na žáky ZŠ Chrustova, ZŠ Bohumínská a ZŠ Pěší čekalo celkem osm stanovišť, které představovaly všechny vědní a dovednostní disciplíny, se kterými se studenti střední zdravotnické školy denně zabývají. „Společně s učiteli jsme vytvořili zajímavé a snad i zábavné úkoly, které si mohli žáci základních škol vyzkoušet. V rámci matematiky jsme tedy připravili logické hry a hlavolamy, v češtině si vyzkoušeli sestavit dadaistickou báseň, v angličtině. Nechybělo ani protažení s míčem či šplh v tělocviku a samozřejmě odborné předměty jako somatologie či ošetřovatelství, kde si žáci vyzkoušeli první pomoc, manipulaci s novorozencem nebo stlaní postele,“ přiblížila náplň Mgr. Alžběta Panáková.

Na prvním místě se nakonec umístila Základní škola Bohumínská. Její žáci splnili úkoly za nejvyšší počet bodů a obsadili dokonce všechna první tři místa. Z Koblova si tak odváželi kromě diplomů také dárky, které věnovala společnost AGEL. „Jsem moc ráda, že školy naše pozvání přijaly. Přeci jen jsme v bezprostřední blízkosti a děti i učitelé alespoň zjistili, co se tady učíme a jak to na naší škole vůbec vypadá,“ shrnula den zástupkyně ředitele.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz