Záchranné akce na otravském veletrhu Středoškolák na Černé louce

Pokud něčím naše škola na veletrhu středních a vysokých škol na ostravském výstavišti opravdu zaujala, pak to bylo programem na pódiu. V několika vstupech se v průběhu pátku i soboty výstavištěm rozléhal zvuk záchranky, ale i křik a volání o pomoc. Nic tak hrozného se však nedělo. To si pouze žáci nacvičili několik scének ze života a přihlížejícím předvedli, jak by se měli v praxi zachovat a poskytnou první pomoc.

Poslední listopadový a první prosincový den patřil veletrhu Středoškolák, vysokoškolách na Černé louce v Ostravě. Prezentace se zde za školu zúčastnilo celkem 18 žáků z nichž někteří představovali školu, prováděli vyšetření v podobě měření tlaku či saturace a učili zájemce, jak odebrat krev. Další si připravili několik scének, které v průběhu obou dnů několikrát odehráli na jevišti, a výkony to byly přímo oskarové. Hlediště se vždy rychle zaplnilo kolemjdoucími, kteří se přiběhli podívat, co se děje. Atmosféře přispělo i dokonalé líčení a maskérská práce, kterou už mají některé studentky taktéž v malíčku.

Takže kdyby si z obou dnů odnesli návštěvníci jen dvě věci, stačilo by to. První - poskytnout první pomoc může opravdu každý a pokud jste si zapamatovali jen zlomek z toho, co jste viděli - třeba jak zavolat záchrannou službu, i to je dost. A druhá- AGEL Střední zdravotnická škola vás vždy něčím překvapí, tak se k nám přidej a rozhodně se nebudeš nudit v lavici ;-)

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz