Druhý kurz Sanitáře je u konce

V pořadí již druhý kurz Sanitáře úspěšně absolvovalo celkem 10 kurzistů. Škola touto cestou vzdělává nelékařský zdravotnický personál a umožňuje tak lidem se znovu uplatnit na trhu práce.

Kurzisté často získávají nabídky práce přímo od zdravotnických zařízení skupiny AGEL ještě před tím, než kurz dokončí. Své o tom ví i 10 účastníků, kteří úspěšně absolvovali tento kurz. Z toho minimálně 7 účastníků našlo práci přímo ve skupině AGEL.

A jak takový kurz probíhá? Základem je 100 hodin teoretické výuky, která s ohledem na pandemii může probíhat i on-line a 80 hodin praktické výuky. Praktická příprava probíhá v moderně vybavených odborných učebnách školy s navazující praxi na lůžkových odděleních nemocnic skupiny AGEL. V rámci praxe kurzisté prochází různá oddělení. Navštívili například oddělení následné péče, neurologii nebo rehabilitace. Součástí praktické výuky je také týden strávený na komplementech. To znamená, že kurzisté navštíví centrální operační sály, centrální sterilizaci, lékárny nebo laboratoře.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz