Informace k provozu školy a testování od 12. dubna 2021

Mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví k testování žáků a studentů ve školách a školských zařízení je od 12. 4. 2021 školám a školským zařízením uložena povinnost testovat žáky a studenty 2x týdně antigenními testy.

Žáci a studenti účastnící se povinné praktické výuky či souvislé odborné praxe v Nemocnici AGEL Ostrav-Vítkovice, v Nemocnici AGEL Třinec-Podlesí, v Nemocnice AGEL Český Těšín budou i nadále testováni na školním pracovišti příslušné nemocnice 1x/týden.

Žáci a studenti účastnící se praktické výuky (od 19.4.2021) či konzultace ve škole jsou povinni absolvovat antigenní test provedený samoodběrem ve třídě (určené místnosti) a do prezenční listiny zapsat výsledek testu.

Testování se neprovádí u osob, které doloží negativní výsledek RT-PCR testu na přítomnost viru SARS CoV-2 nebo negativního výsledku POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 provedený na odběrovém místě, které nejsou starší 48 hod., a pokud tyto osoby nemají příznaky onemocnění COVID-19.

Testování se také neprovádí u osob, které onemocněly nemocí COVID-19 a byly v izolaci minimálně v rozsahu podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a zároveň neuplynulo více než 90 dnů od prvního RT-PCR testu s pozitivním výsledkem. Tuto skutečnost musí osoba prokazatelně doložit. Pokud ji škole nedoloží, tak se účastní testování dle harmonogramu školy. Testování se neprovádí u osob, které mají vystavený certifikát Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19 a od aplikace druhé dávky uplynulo nejméně 14 dní.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz