Letošní rok byl plný novinek a příjemných překvapení, říká ředitel AGEL Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické

Pátý rok existence školy přinesl hned několik důležitých milníků. V červnu letošního roku odmaturovali historicky první maturanti v Ostravě. V září škola uvítala ve školních lavicích první budoucí maturanty v Českém Těšíně. Velkou událostí bylo také otevření nové AGEL Vyšší odborné školy v Přerově, která je první pobočkou v Olomouckém kraji a bylo toho mnohem více.

„V roce 2021 jsme zahájili již 5. rok své činnosti. Letošní rok byl plný novinek a příjemných překvapení, v rámci bilancování můžeme uplynulý rok hodnotit jako úspěšný. Škola si získala u odborné i laické veřejnosti velmi dobrý kredit. Důkazem je počet zájemců o studium pro školní rok 2021/2022, kdy se nám na střední školu hlásilo více než 300 uchazečů a na vyšší odbornou školu přibližně 180 uchazečů. V rámci VOŠZ bylo naší snahou maximálně vyjít vstříc potřebám zdravotnických zařízení skupiny AGEL, kdy značnou část studentů tvoří právě jejich zaměstnanci. Máme za sebou i úspěšné absolvování prvních maturitních zkoušek a slavnostní vyřazení 81 absolventů školy,“ popisuje Bc. Ing. Vladimír Janus ředitel AGEL Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické.

Velkou novinkou v roce 2021 bylo otevření vyšší odborné školy zdravotnické v Přerově, která nabízí akreditovaný obor Diplomovaná všeobecná sestra v denní i kombinované formě. Na podzim tohoto roku škola po úspěšně akreditaci zahájila první výuku v akreditovaném kvalifikačním kurzu Ošetřovatel. V souběhu s hlavní činností školy, organizuje škola také akreditovaný kvalifikační kurz Sanitář, který od počátku absolvovalo více než 80 absolventů, z nichž značná část nastoupila do pracovního poměru v zařízeních skupiny AGEL.

"Na začátku listopadu nás všechny mile překvapilo ocenění za mimořádný počin, které získala ostravská zástupkyně ředitele Mgr. Alžběta Panáková. Do soutěže o nejlepšího zástupce ředitele školy Zlatá karabina 2021 ji tajně přihlásili kolegové. O její nominaci jsem se dozvěděl na poslední chvíli, kdy mě zaměstnanci informovali a poprosili, abych zajistil její osobní účast na pražské konferenci, kde za zvuku fanfár převzala ocenění. Jsem velmi hrdý na svůj tým a paní Panákové ještě jednou gratuluji k úspěchu,“ říká Bc. Ing. Vladimír Janus.

Překvapení přicházela i z řad studentů. Přes 40 žáků se totiž dobrovolně přihlásilo k letní brigádě ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL. „Aktivita žáků a chuť do práce nás velmi mile překvapila. Těší nás, že i přes léto se žáci chtěli vzdělávat a prakticky se tak připravovat na maturitní zkoušku,“ vysvětluje ředitel školy a zároveň dodává, že k dobrovolným aktivitám se žáci hlásili i v průběhu školního roku. „Rád bych poděkoval žákům, kteří se na podzim dobrovolně hlásili k výpomoci ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL. V době pandemie, tak posílili nelékařský zdravotnický personál napříč Moravou a Slezskem,“ popisuje Bc. Ing. Vladimír Janus.

„Rád bych ještě vyzdvihl úspěch našich budoucích maturantek z Českého Těšína. Celkem tři žákyně oboru Zdravotnický asistent představily v pražském IKEMu svůj projekt, ve kterém řešily zlepšení kvality ošetřovatelské péče o nemocné. V soutěži Hartmann School Awards obhájily z celkem 11 zdravotnických škol v České republice první místo,“ usmívá se ředitel školy.

V roce 2022 čekají pobočku v Českém Těšíně první maturitní zkoušky a také první absolutoria studentů vyšší odborné školy zdravotnické v Ostravě. „Nadále bychom chtěli udržet a dále rozvíjet velmi dobré jméno školy, kvalitu vzdělávání a samozřejmě i velmi kvalitní a širokou spolupráci v rámci celé skupiny AGEL. Byl to velice dobrý rok,“ uzavírá ředitel Bc. Ing. Vladimír Janus.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz