Zájemci se mohou opět hlásit do hojně vyhledávaného kvalifikačního kurzu Sanitář, a to jak v Ostravě, tak v Českém Těšíně

AGEL Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická v Ostravě a v Českém Těšíně vypisuje na jaro další termíny akreditovaného kvalifikačního kurzu Sanitář. Enormní zájem o kurzy přetrvává, a to i po období pandemie.

První kvalifikační kurz Sanitář otevřela AGEL Střední zdravotnická škola v Ostravě v květnu 2020. Od té doby se pyšní téměř 160 úspěšnými absolventy tohoto kurzu. O úspěšnosti svědčí také to, že téměř všichni frekventanti našli uplatnění ve zdravotnictví na pozici sanitář, a to nejen na standardních odděleních nemocnic, ale též v síti komplementů, jako jsou např. operační sály, laboratoře, lázeňství a mnoho dalších.

„Nejvíce zajímavá a lákavá část našeho kurzu je praxe, která probíhá v akreditovaných zdravotnických zařízeních po celé ČR a po dohodě i mimo zdravotnická zařízený skupiny AGEL. Účastníci kurzů musí absolvovat 80 hodin praktické výuky, přičemž se aktivně účastní péče o nemocné. Máme štěstí, že naši kurzisté jsou vždy empatičtí, zvídaví a aktivně pacientům naslouchají. Mnohým z nich se vždy těžko odcházelo z proběhlé praxe v nemocnici. Těžké je i loučení po skončení kurzu,“ popisuje Mgr. Alžběta Panáková, zástupkyně ředitele školy.

Kvůli velkému zájmu vypsala škola nové jarní kurzy. Nejbližší kurz Sanitář začíná již 3. března a proběhne na půdě těšínské pobočky. Délka kurzu je tři měsíce, během kterých účastníci absolvují jak teoretickou, tak praktickou výuku, kterou zakončí ústní a praktickou závěrečnou zkouškou.

Pro zájemce z Ostravy a blízkého okolí se v tomto školním roce chystají hned dva kurzy. První začíná 15. března a jeho ukončení je plánováno na 20. května. Ten druhý proběhne v období květen až červen. „Zájemci, kteří by rádi prohloubili své znalosti, ale tyto termíny jim nevyhovují, nemusí zoufat. V následujícím školním roce 2023/2024 plánujeme opět spustit další kurzy. Otevírat budeme nejen kurz Sanitář, ale také Ošetřoval,“ uvádí Mgr. Alžběta Panáková.

AGEL Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škol zdravotnická nabízí také akreditovaný kvalifikační kurz Ošetřovatel, který poprvé otevřela na podzim roku 2021. Sanitáři tak mohou dále pokračovat ve studiu na stejné škole. „Absolvent kurzu je připraven k poskytování ošetřovatelské péče pod odborným dohledem zdravotnického pracovníka způsobilého k výkonu povolání bez odborného dohledu v oboru ošetřovatelství. Ošetřovatel se podílí ve spolupráci s lékařem na poskytování základní ošetřovatelské péče a specializované péče v rámci ošetřovatelského procesu. Pod přímým vedením všeobecné sestry, porodní asistentky nebo radiologického asistenta asistuje při určených ošetřovatelských, diagnostických nebo léčebných výkonech,“ popisuje Mgr. Alžběta Panáková a dodává, že do tohoto kurzu se mohou hlásit také lidé bez předchozího zdravotnického vzdělání.

Akreditovaného kvalifikačního kurzu Sanitář se mohou zúčastnit zájemci starší 18. let s ukončeným základním vzděláním a v dobrém zdravotním stavu. Uchazeč musí být očkován proti hepatitidě typu B,

případně mít za sebou 1. dávku vakcíny v době zahájení kurzu. Veškeré informace ohledně všech kurzů najdou zájemci na webových stránkách školy https://szs.agel.cz/ nebo na stránce https://vzdelavani.agel.cz/.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz