AGEL Střední zdravotnická škola letos získala jako jedna ze tří škol v Moravskoslezském kraji titul Světová škola

Ve školním roce 2022/2023 se učitelé a žáci AGEL Střední zdravotnické školy v Ostravě rozhodli zabojovat o titul Světové školy. Projekt Světová škola podporuje vzdělávání a přípravu žáků na reálný život v globalizovaném světě a opírá se o jednoduchou metodologii tří kroků: uč se – zjišťuj – jednej.

„V průběhu školního roku jsme se se žáky zabývali tématem „Zdraví a kvalitní život“. Podnikli jsme několik projektů a spolupracovali s mateřskou školkou, která sídlí hned vedle nás. Vyvrcholením našich snah byla veřejná místní akce s názvem Den zdraví, které se zúčastnilo přes 200 lidí z okolí Koblova. Jednalo se převážně o žáky místních základních škol. Na pražském Summitu Světových škol jsme naši aktivitu a snahu úspěšně obhájili a získali tak certifikát Světové školy,“ uvádí Mgr. Kateřina Maňáková, učitelka AGEL Střední zdravotnické školy, která byla po celou dobu projektu nápomocna všem zapojeným žákům.

Titul Světová škola uděluje společnost Člověk v tísni ve spolupráci s dalšími organizacemi jako je mezinárodní humanitární organizace ADRA, vzdělávací organizace ARPOK nebo Česká rozvojová agentura. Titul Světová škola může aktuálně užívat 125 škol po celé republice.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz