AGEL Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická se chystá na každoroční nával přihlášek. Aktuálně zde studuje na 640 žáků a studentů.

"Zájem o studium na naší škole stále roste. Z předchozích let víme, že největší zájem je zejména o studium maturitního oboru Praktická sestra a to i navzdory událostem, které se udály během posledních let. To dokazuje nejen každoroční počet podaných přihlášek, ale také obrovský zájem o kvalifikační kurzy Sanitář a Ošetřovatel,“ uvádí ředitel školy Ing. Bc. Vladimír Janus a dodává, že i letos očekává velké množství zaslaných přihlášek.

Pozoruhodný je zájem ze strany chlapců. Školu jich nyní navštěvuje přes 80. „Jsme nadšení, že chlapce neodrazuje studium, které má název ryze ženský. Místo toho jsou odhodláni překonat stereotypy a uplatnit své nadšení pro péči o druhé bez ohledu na tradiční genderové role. Lidé si často mylně myslí, že z chlapců budou zdravotní bratři. Termín jako praktický nebo zdravotní bratr ale neexistuje. Zákon umožňuje oficiálně používat pouze označení praktická nebo všeobecná sestra dle dosaženého vzdělání, a je jedno jestli profesi vykonávají ženy nebo muži," vysvětluje ředitel školy.

 AGEL SZŠ a VOŠZ otevírá v následujícím školním roce 2024/2025 maturitní obory Praktická sestra a to jak v Ostravě, tak i v Českém Těšíně, kde bude navíc možné podat přihlášku na obor Zdravotnické lyceum.

 „Náš propagační tým je nyní v jednom kole. Účastníme se nejrůznějších veletrhů a burz, navštěvujeme základní školy nebo chystáme akce pro žáky druhého stupně na vlastní půdě, abychom žákům a jejich rodičům ukázali, že studium na naší škole otevírá dveře k úspěšné kariéře v oblasti zdravotnictví,“ zmiňuje ředitel zdravotnické školy. Vzhledem k zázemí, které je poskytováno skupinou AGEL, jež je dlouhodobým provozovatelem nemocnic, poliklinik, lékáren, laboratoří a dalších společností, je žákům nabídnutá možnost zajištění zaměstnání, řada stipendií nebo nadstandartní praxe v rámci Skupiny AGEL.

 Mezi plánované akce školy patří i Den otevřených dveří, který se uskuteční ve dvou termínech: 7. prosince 2023 a 11. ledna 2024 a to jak v Ostravě, tak v Českém Těšíně. Tato akce je určena nejen pro budoucí středoškoláky, ale také pro ty, kteří se zajímají o vyšší odborné vzdělávání. Obě akce budou probíhat vždy v čase od 14:00 do 17:00 hodin.

 „Návštěvníci budou mít příležitost stát se součástí dynamického programu, který nabídne ukázky nejen z odborné výuky. Školáci, ale i jejich rodiče si mohou vyzkoušet resuscitaci dospělého nebo dítěte. Součástí bude i tzv. zdravotní okénko, kdy naši žáci nabídnou např. měření tlaku nebo saturace. Oblíbená je pak speciální váha Tanita která umožňuje podrobné měření tělesného složení, včetně hmotnosti tukové a svalové hmoty,“ uzavírá ředitel Ing. Bc. Vladimír Janus.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz